Var kan du ta ett lån?

handskakningPengar är det något vi alla suktar efter. Somliga har det och andra inte. För de som inte har det finns det tack och lov ett alternativ. Om du länge har gått och spanat på den där bilen, den där TV:n eller på den där superglamourösa kaffemaskinen men inte riktigt har alla slantar som krävs kan du ta ett lån.

Det finns två olika huvudtyper av lån att välja mellan, lån från din bank eller ett privatlån, ett så kallat smslån. För traditionella banklån behöver du oftast någon form av säkerhet – lånar du till att köpa bostad är ditt framtida hus den säkerheten. Samma sak gäller vid ett billån. Här gäller striktare krav än vid privatlån. Oavsett om du ska låna stort eller smått kan du jämföra olika banker på sajten Creddit.se.

Att ta ett smslån ger dig möjligheten att låna en mindre summa, upp till 20 000 kr beroende på bank, och du har snabbt pengarna på ditt konto. Vissa banker som erbjuder smslån gör det utan krav på dig som lånetagare och vissa kräver att du inte har en betalningsanmärkning. De flesta banker tar emot ansökningar dygnet runt vilket gör att du snabbt får in pengarna på kontot.

När du tar ett lån via din vanliga bank har du möjlighet att ta olika typer av privatlån. Swedbank erbjuder sina kunder att låna utan säkerhet. Då har du som kund möjlighet att låna mellan 30 000 och 350 000 kr från dem och svar har du inom två minuter med ett preliminärt besked om de godkänner lånet eller ej. De erbjuder också kontokredit vilket betyder att de kopplar på lånet på ditt kontokort och du betalar bara ränta för den summan du faktiskt använder.

Liknande privatlån erbjuder SEB, där du kan låna från 20 000 kr och upp till 350 000 kr. Du väljer själv återbetalningstid och tiden kan vara upp till 10 år.

Nordea erbjuder också privatlån till sina kunder och hos dem kan du också låna pengar utan säkerhet. Deras lån ansöker du om antingen via hemsidan eller via ett formulär. Lägsta beloppet att låna hos Nordea är 10 000 kr och när du ansöker gör banken en kreditprövning för att se hur din återbetalningsförmåga ser ut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *