SMS-lån

sms-lanSMS-lån, snabblån, microlån. Kärt barn har många namn. Frågan är hur kärt man ska hålla just detta barn, och hur man ska göra för att nyttja fördelarna med smslån utan att hamna i de fällor som man läst om i tidningen, med dyra krediter, anmärkningar och utmätningar.

Ett SMS-lån är som liket vanligt lån som helst, skillnaden är att det är på ett lågt belopp, och har en väldigt kort löptid. Man kan säga att principen är som så du får 5000kr in på ditt konto, samtidigt får du hem en faktura på beloppet, plus överenskommen ränta. Fakturan har då en löptid på 30 dagar som också är lånets längd.

Fördelen med dessa små och snabba smslån är just att dom är snabba. Du får pengarna dagen efter du anösökt och du kommer garanterat att få lånet beviljat ifall du inte har några betalningsanmärkningar. Även ifall du har anmärkningar finns det flertalet företag som godkänner ändå eftersom det handlar om så små belopp.

Nackdelen med SMS-lån är priset. Kostar det så smakar det. Ofta kan räntan vara så hög som 25% på bara en månad. Alltså att ifall du lånar 4000kr får du betala tillbaka 5000kr. Det finns såklart situationer där detta är billigare än vad det hade kostat ifall man inte kunde låna de 4000kr när man väl behöver dem.

När man ska välja långivare så bör man vara noga med att hitta ett seriöst företag, dessa kommer troligtvis inte försöka fiffla med räntan eller försöka mjölka ur dina sista surt förvärvade kronor. Kolla gärna upp företaget och se att det är ett företag som varit med ett par år och gör ett gott resultat.

För att ta ett smslån så behöver man oftast bara ange sina personuppgifter och kontouppgifter på företagets hemsida. De kommer då skicka ut ett sms med en ansökningskod till dig. Du skriver sedan in koden på deras hemsida som en verifikation för att du är den du är. Ifall du har e-legitimation eller bank ID så brukar det gå lika bra att använda det, så länge du kan styrka din identitet. Ifall ansökan godkänns kommer pengarna på kontot samma dag eller dagen efter.

Kom ihåg att smslån alltid ska vara sista utvägen, men har man en hyra att betala och man vet att man får in lönen om ett par dagar så är det såklart bättre att betala lite ränta istället för att bli vräkt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *