Semestertider och utlandssemester

Semestern närmar sig med stormsteg. Snart är det midsommar och då börjar allt fler ta ut sin smmarsemester och resa ut i världen. Inför semesterresan utomlands brukar många välja att växla pengar på något växlingskontor, men frågan är om det är det mest lönsamma. Företag som Forex tar förvisso inte ut några växlingsavgifter, men de ger dig som kund en aningen sämre växlingskurs än den egentliga. På detta sätt tjänar de pengar utan att behöva skylta med avskräckande växlingsavgifter. För att hålla koll på växelkursen för många olika valutor kan du använda en valutaomvandlare på nätet. Ett exempel på sådan hittar du på www.valutaomvandlare.com. Då kan du hålla koll på den egenliga växelkursen och se hur mycket växlingskontoren faktiskt tar betalt.

Om du rester inom EU kan det vara betydligt billigare att växla pengar på plats. Gå inte till något växlingskontor i utlandet för de gör på samma sätt som här hemma. Istället använder du ditt kontokort i en uttagsautomat. Uttag inom EU är avgiftsfria, men banken kan lägga på någon procent för att täcka valutaförluster. Denna ”avgift” brukar dock vara betydligt mindre är den sm växlingskontoret tar ut.

Hoppas du får en trelig semester nu i sommar och att du hittar ett bra sätt att växla dina svenska kronor till det aktuella landets valuta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *