Några spartips

Se över dina försäkringar. Finns det några som är mer förmånliga. Hur mycket pengar lägger du på telefoni och bredband? Är dina resor kostsamma? Kan du välja ett billigare alternativ? El och värme är också en kostnadskrävande utgift. Försök se över möjligheterna, finns där andra elbolag som är mer lönande?

Spara pengarAndra sätt att spara in på slantarna är att exempelvis låna böcker och läsa tidningar på biblioteket. Om man inte har tillgång till ett bibliotek på nära håll, så kanske man kan höra sig för med en granne gällande prenumeration på något eller några nyhetsblad – kanske att man också kan få låna böcker av varandra. Att läsa nyheter via internet är också ett alternativ, men många magasin kan ta ut en utgift för åtgång av vissa artiklar. Att lyssna på nyheter på radion är också ett sätt att spara pengar på nyhetskonsumtion.

Även hyrfilmer och biobesök som medför lite större utgifter i nöjesplånboken – kan man spara in på genom att antingen låna filmer av någon eller helt enkelt nöja sig med tv-kanalernas utbud.

Om du orkar vara kritisk och analyserande gällande din ekonomiska situation – så lovar vi att du kommer att bli en expert på att förhandla med dig själv. Bli din egen diplomat och var nöjd – varje litet steg är en del av vägen till att lyckas.

Som sagt – Den som som spar, den har!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *