Minska dina utgifter och få mer pengar över

När du har fått koll på din ekonomi så gäller det att ta nästa steg, att minska dina utgifter. Det går att göra genom mindre konsumtion, omförhandling mm.

Därför rekommenderar jag dig att:

  1. Kolla över dina försäkringar, väldigt ofta går det att få billigare försäkringar. Vilket kan bli en del pengar på ett helt år. På Insplanet så jämför man försäkringar och får fram den billigaste aktören för just dig.
  2. Kolla över ditt elavtal, även detta är något som många glömmer att göra. Likadant här finns det en aktör som jämför elbolag och hittar den billigaste aktören för dig.
  3. Se över dina pengar, och få dem att jobba! Många har sina pengar hos storbanker till ingen eller låg ränta.Känner du dig inte redo att placera dina pengar i aktier, fonder eller andra investeringar. Kolla då in våra ekonomi böcker här och gör det sen! Men tills dess, visste du att du får 4% ränta obunden och 5% ränta om du är bunden i ett år hos Akelius Spar. Har du ingen ränta idag på ditt konto, och överför 50000kr så tjänar du faktiskt 2500 kr på enbart några minuter.
  4. Omförhandla dina nuvarnade lån om du har några. Det går faktiskt att få ner dem lite, om du kommer väl förberedd. Det lover jag, så ta och testa det! Det går även att göra direkt online på nätet. Här hos Creddit kan du jämföra lån och och banker för att på så sätt minska din totala ränta.

solnedgång

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *