Få betalt direkt genom att sälja dina fordringar

salja-fakturaFactoring är en form av tjänst som ofta erbjuds av finansbolag och banker. Denna tjänst innebär att ett företag säljer eller belånar sina fakturor hos ett finansbolag eller en bank.

Factoringbranschen är en snabbväxande stor bransch som erbjuder många företag nya sätt att finansiera sitt rörelsekapital på. Factoringbolag brukar även erbjuda alternativ till traditionella banklån. Bibby Financial Services är ett exempel på företag som erbjuder fakturaköp.

Den typiska factoringkunden brukar ofta vara små eller mellanstora företag som behöver snabb tillgång på likvida medel. Men på senare år har även större företag börjat anlita factoringbolag för att förbättra sin likviditet.

En form av factoring är fakturaköp. Fakturaköp är en tjänst där några eller alla fakturor överlåts till ett finansbolag. Företaget får nästan hela summan av fakturan direkt efter att överlåtelsen ägt rum. Det är mycket vanligt att stora företag använder sig av just denna tjänst. En annan form av fakturaköp är. Factoring med regress som innebär att en faktura som inte blivit betald köps tillbaka av företaget efter ett visst antal avtalade dagar. Händer detta så behåller företaget kreditrisken. Factoring utan regress är en annan form av fakturaköp som innebär att risken istället går över till finansbolaget fakturan inte kan betalas. Detta brukar vanligtvis bara erbjudas till företag med en mycket bra betalningsförmåga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *