Bra privatekonomi men lite pengar

Även fast man har en god privatekonomi betyder det inte alltid att man har mycket pengar. Och vissa köp som av bil och hus kräver lite extrapengar vilka man kan få genom att ta ett lån. Ett lån är dock något som skall betalas tillbaka inom en viss tidsram så det är viktigt att man har en god översikt över sin privatekonomi innan man bestämmer sig för att teckna ett lån. Det finns många bra lösningar av lån idag och det är viktigt att jämföra vad som erbjuds då det finns olika typer av lån som är mer gynnsamma än andra och även jämföra olika långivares erbjudanden.

BetalkortUtifrån ändamålet som man vill låna pengar till bör man välja ett lån som passar. Skall man köpa en bil är ett billån det som är mest lämpligt, huslån för hus och så vidare. För dessa slags lån är mer förmånliga och ofta med en lägre ränta en ett privatlån även kallat blancolån. När man jämför lån så är det viktigt att titta på vilka avgifter som ingår i lånet såsom amorteringskostnader, startavgifter och även kostnader för avisering. För man kan hitta lån som inte har några startavgifter samt att man kan slippa kostnaden för avier om man har det elektroniskt i sin internetbank.

Man bör titta på vilken slags ränta som lånet har, för detta är en faktor som kan påverka den totala kostnaden på lånet avsevärt. En låg ränta betyder mindre total kostnad och i flera fall så kan man förhandla om en bra ränta, särskilt om man har en god ekonomisk bakgrund att visa upp genom att inte ha några tidigare betalningsanmärkningar eller dylikt. Tecknar man lån med säkerhet det vill säga att man har något av högt värde såsom bostad eller bil som säkerhet så brukar räntan vara lägre. Det finns också aktörer som erbjuder lån utan ränta, som då istället har högre avgifter som är motsvarande. Detta är ett bra alternativ om man inte känner att ränta är något man vill involvera sig i.

När man tecknar ett lån så är det viktigt att man har en bra återbetalningsplan, så att man vet exakt hur mycket man behöver betala på lånet varje månad. För lånet skall sinom tid vara återbetalat och ju mindre tid man lånar desto mindre omkostnader blir det. Idag finns det många bra möjligheter att låna pengar för den som har en stabil privatekonomi.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *