Ansök om ett snabblån för en ny teve

Elektronik är billigt idag, men även en ny tv kostar mycket pengar som du kanske inte har efter att du betalat av alla dina räkningar för månaden. Du kanske inte känner för att kontakta en bank för att ansöka om ett konsumtionslån för en mindre summa på 5 000 – 10 000 kronor heller, och då passar ett snabblån perfekt.

Du gör ansökan direkt antingen via ett textmeddelande eller genom att slutföra ansökningen på kreditgivarens hemsida med hjälp av ditt BankID eller mobila BankID för att sedan få pengarna insatta på ditt konto redan samma dag. Det är inte svårare än så, och du kan gå och hämta din nya tv-apparat på en gång.

Varför ta snabblån för inköp?

Eftersom att du själv väljer vilken typ av snabblån som du vill ansöka om så slipper du elektronikjättarnas egna avbetalningsplaner som de erbjuder vid inköp. Du kan välja ett lån med lägre ränta och längre återbetalningstid för att konkurrera ut en eventuell avbetalningsplan från affären.

Det finns även möjligheter till att höja kreditbeloppet på ett snabblån om man bestämmer sig för ett ytterligare inköp, och många kreditgivare har erbjudanden om räntefri avbetalning inom 30 eller 60 dagar. På så sätt är det en oerhört fördelaktig affär som är värd att prova om man känner sig spontan eller trött på sin gamla tv-apparat.

Risker med snabblån

Ett lån är alltid en risk, och att handla med pengar som man inte äger är något som man måste ta hänsyn till när man väljer att ansöka om ett snabblån. Räntorna varierar också kraftigt och kreditgivarna har höga påminnelsebelopp om man inte skulle betala tillbaka sin skuld i tid.

I värsta fall kan man hamna hos ett inkassobolag och då är påminnelseavgifterna och inkassoavgifterna tillsammans väldigt höga, vilket kommer att kosta dig onödigt med pengar.

Istället för att låna av första bästa långivare kan det vara värt att jämföre den, t.ex. på sajten www.lånapengar-snabblån.se. Då får du en bra överblick över de olika långivarnas räntor, avgifter och villkor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *